Imka

Wie ben ik

Ik ben Imka Wieggers

Mijn naam is Imka Wieggers-Hartman en ik wil je ZINvol begeleiden.
Door jaren werkzaam te zijn geweest, als geestelijke begeleider binnen zorgorganisaties en als spreker bij uitvaarten, en door de kennis op het gebied van zingeving en door persoonlijke verlieservaringen, heb ik de nodige ervaring om je te begeleiden om ‘handen en voeten ’te geven aan verlieservaringen en rouw.
Middels mijn kennis, ervaringen en mijn vaardigheid te kunnen luisteren, maar ook door gebruik te maken van mijn creativiteit en muzikaliteit, wil ik je ondersteunen in jouw persoonlijke verwerkingsproces van verlieservaringen.
In mijn werkverleden heb ik veel individuele gesprekken gevoerd, maar ook veel muziek gemaakt en gebruikt, vooral in groepen. Daarnaast heb ik ook veel groepsgesprekken begeleid en voor grote groepen gestaan om te spreken. Verder speel ik al jaren in een folk band, waarvoor ik ook al enkele nummers zelf heb geschreven. En heb ik mij verdiept in portretschilderen, geboortetegels maken van hout, en houtsnijwerk.

Mijn opleiding

HBO Rouwcounseling - Civas 2022
Vak Rituele expressie aan de master Religiewetenschappen -
Radboud universiteit, 2019
Pre-master religiewetenschappen - Radboud universiteit, 2018-2019
Masterclass Zorgethiek - Reliëf 2015
HBO Theologie, pastoraal werk - Hogeschool Leeuwarden, 2001-2006
HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening 1992-1994
Inserve A-Verpleegkunde - Rijnstate Arnhem, 1988-1991

Mijn werkervaring

Geestelijk verzorger jr. Azora, 2019
Geestelijk verzorger Careaz Wonen / Welzijn / Zorg, 2007 –2019
Zelfstandige onderneming; spreken bij afscheid (Imka Wieggers, geestelijke en rituele begeleiding) naast mijn werk als geestelijk verzorger, 2012 – 2019
Verpleegkundige Rijnstate ziekenhuis 1992